Pasta rund
Zoals ik al in één van mijn vorige blogs schreef is de AH echt een goudmijn voor koemelkvrije producten. Voor dit receptje heb ik dus vlees uit de AH en de room uit de bioPlanet. Je kan natuurlijk ook ander vlees gebruiken uit andere winkels en zelf je groentjes erbij doen. Let wel altijd op de ingrediënten als je een koemelkallergie hebt! Ik had dit zelf nog nooit gemaakt, maar de koemelkallergie zorgde er voor dat ik wat meer moest gaan experimenteren met eten. Ik gebruik hier de naturel runderreepjes voor, je kan ook de andere versie gebruiken of misschien zelfs shoarma. Kip ga je vooral zelf eens moeten uittesten want dit heb ik nog niet geprobeerd.

Ingrediënten:
-1 bakje runderreepjes naturel
- 1 klein potje tomatenpuree
-5 kleine maiskolfjes (voor in de wok)
-een handvol verse peultjes
-1 wortel
- 1 kleine ui
-400 ml cashewroom
-peper, zout en spaghettikruiden
-Pasta naar keuze (wij hebben linguine gebruikt)

De Bereiding:
Om te beginnen zet je een pot met water op het vuur en breng die aan de kook. Dan voeg je de pasta bij het water zodat deze kan gaar worden terwijl je het vlees maakt.
Voor het vlees gebruik je best een wokpan. Je snijd de peultjes in grove stukken. De wortel en de ui mogen in kleine stukjes gesneden worden. Je doet een beetje boter in de wok en stooft de groentjes aan. Zodra de ui glazig is, kan je het rund hieraan toevoegen. Als de rund een beetje bruin begint te worden, voeg je de room hieraan toe en de tomatenpuree. Het rund hoeft nog niet volledig gaar te zijn als je dit doet. Roer regelmatig om. Als de room wat steviger geworden is mag je beginnen kruiden naar smaak. Ik doe er altijd redelijk veel spaghettikruiden op omdat ik dat wel lekker vind. Giet de pasta af als deze gaar is en roer deze onder de rundsreepjes in de wok. Als de room nog iets te lopend is kan je een klein beetje kookvocht van de pasta toevoegen zodat het zetmeel van de pasta de saus kan binden.
SMAKELIJK!